Ще в березні 2021 року Xiaomi анонсувала вихід на ринок електромобілів та інвестиції в галузь 1,5 млрд. доларів, а також намір витратити протягом 10 років ще 10 млрд. доларів. І ось з'явилася нова інформація про електромобілі Xiaomi.

Так, прототип під кодовою назвою Modena було помічено на вулицях. Відомо, що автомобіль планує бути більш потужним, більшим і навіть дещо дешевшим за мегапопулярну Tesla Model 3.

Фотографіями поділився користувач соцмережі Weibo під ніком @Whylab.

На опублікованих знімках неможливо розглянути дизайн прототипу, проте на даху і під полотном, що його приховує, можна розглянути лідер і велика кількість датчиків, що допомагають системі автономного водіння Xiaomi Pilot.

Популярні новини зараз

Допоможе звичайна манка: навіщо досвідчені садівники розсипають її городом перед зимою

Похорон Михалкова: лікарі вже не можуть врятувати улюбленця Путіна. Рідні шукають найкрасивішу труну

Показати ще

Правда, на фото видно, що на даху розташований лідер, під камуфляжем знаходяться незграбні наповнювачі для маскування дизайну кузова, а полотно на бамперах перфороване в місцях установки радарів.

Це підтверджує інформацію інсайдерів про те, що електрокар від Xiaomi отримає систему автономного керування Xiaomi Pilot, засновану на лідерах, а запас ходу складе 1000 кілометрів завдяки новому акумулятору Qilin компанії CATL.

Генеральний директор Xiaomi Лей Цзюнь раніше заявляв, що компанія випустить автомобіль у 2024 році, а його ціна становитиме не більше $40 000.

При цьому за чутками Xiaomi зараз працює над двома електромобілями. Дешевша модель позиціонуватиметься як конкурент Tesla Model 3.

Очікується, що повноцінна презентація електромобіля Xiaomi відбудеться до кінця 2023 року, а масове виробництво надійде вже в першому кварталі 2024 року.

Читайте також:

Дід ховав її 30 років: у покинутому гаражі знайшли "Волгу" у заводському стані. Онуки й не знали

Навіть крутіше за іномарок: як виглядав молодіжний ЗАЗ "Таврія" з незвичними формами

Сів на мопед і отримав штраф у 40 тисяч: українцям розповіли про небезпеку