В Україні, хоч і не розвинена як автомобільна промисловість, так і виробництво електрокарів, в історії країни вже були цікаві розробки в галузі електромобілів, які могли стати відправною точкою для сучасних електротранспортних засобів. Одним із перших електрокарів в Україні був фургончик, який випускався на Львівському автомобільному заводі вже 70 років тому.

Про це написала на порталі "bigmir"

Львівський автозавод у співпраці з НАМІ займався розробкою електроавтобуса для доставки. Виробництво моделі стартувало невдовзі після закінчення Другої світової війни у ​​1949 році та тривало до 1951 року. Фургон мав легку конструкцію, виготовлену з дерева, і міг перевозити вантаж вагою до 500 кг.

Перший електрокар в Україні: скрін із мережі

Рух автомобіля забезпечував електричний двигун потужністю 4 к.с., що дозволяло йому розвивати швидкість до 30 км/год. Акумулятори того часу були свинцевими та забезпечували запас ходу до 60 кілометрів на одному заряді. Усього було випущено лише 20 таких автомобілів, які використовувалися для розвезення пошти.

Пізніше з'явився вдосконалений варіант – ЛАЗ-751, оснащений двигуном потужністю 8 л. та вантажопідйомністю до 1,5 тонни. Максимальна швидкість зросла до 35 км/год, а завдяки заміні свинцевих акумуляторів на залізо-нікелієві запаси ходу збільшився до 140-160 км без необхідності підзарядки. На жаль, на той момент виробництво електровантажівки було дуже дорогим, і вартість автомобіля була вищою, ніж у потужнішого ГАЗ-51 з вантажопідйомністю 2,5 тонни.

Популярні новини зараз

Депутат Пушкаренко розповів, що після «виборів» президента РФ легітимність путіна сумнівна

Чоловікам варто замислитись: жінки назвали автомобіль, від якого вони втрачають голову

Безкоштовні газові лічильники: хто з українців зможе отримати новий пристрій

Так роблять в дорогих ресторанах: як приготувати соковиту курячу грудку. Рецепт

Показати ще

Перший електрокар в Україні: скрін із мережі

Через те, що кузов фургона було виконано з дерева, жоден екземпляр даного автомобіля не зберігся до наших днів.

Читайте також:

Церковне свято 6 липня: будьте обережні на роботі. Про що говорять прикмети

Досить і на продаж, і на зиму: чим підгодувати картоплю у липні. Виросте розміром із великий кулак

Андрій Данилко показав, як зберігає "матір" у холодильнику для збереження її молодості