Україна сповнена талановитих людей із абсолютно різних сфер діяльності. Одним із них є стиліст Яків Савчик – творець десяти вишуканих кабріолетів Hispano-Suiza J12 1936 року випуску.

Докладніше про унікальний кабріолет інформує goodingco.com.

Одна з рідкісних моделей Hispano-Suiza J12 1936 була виставлена ​​на аукціоні Gooding&Company в США. Очікується, що кабріолет буде продано за суму від 2,5 до 3,5 мільйонів доларів.

Висока ціна пояснюється надзвичайною рідкістю цієї моделі – всього було випущено 120 розкішних автомобілів Hispano-Suiza J12, з яких лише 10 були кабріолетами, з елегантним кузовом, розробленим дизайнером українського походження, Жаком Савчиком.

Жак, або Яків, Савчик (справжнє прізвище – Савчук), переїхав із батьками з України до Франції наприкінці ХІХ століття. У 1905 році Савчик, у віці 25 років, заснував кузовне ательє в одному з передмість Парижа, змінивши ім'я та прізвище по-французькому звичаю. У своєму ательє Яків Савчик створював кузови ексклюзивного дизайну на індивідуальні замовлення. Він працював із престижними марками автомобілів, такими як Mercedes-Benz, Bentley, Rolls-Royce, Delahaye, Talbot-Lago, Pegaso. Проте найбільш продуктивне співробітництво Савчика було з компанією Hispano-Suiza.

Хоча більшість творінь Савчика були авангардними та химерними, кабріолет J12 відрізняється витонченим дизайном з плавними лініями кузова та багатою обробкою хромом. Внутрішній салон кабріолета був оброблений якісною шкірою та деревом, створюючи атмосферу розкоші та елегантності.

Популярні новини зараз

Як приготувати лимонну воду для орхідеї, щоб вона постійно цвіла

Аж вуса смикаються: Лукашенко вже просить зняти з Білорусі санкції, на картоплі не протримаєшся

Раптово спалилися. У мережі розповіли, з ким живе і ділить ложе Діма Білан

Показати ще

Hispano-Suiza J12 оснащений потужним 11,3-літровим двигуном V12, який розвиває потужність аж до 250 кінських сил. Автомобіль може розвивати швидкість до 150 кілометрів на годину.

Кабріолет Hispano-Suiza J12 був повністю відновлений і у 2012 році отримав престижну нагороду Гран-прі на ретро-авто конкурсі у Пеббл-Біч (США). Це підтверджує не лише його винятковість та рідкість, а й високу цінність у колекційних колах.

Таким чином, розкішний кабріолет Hispano-Suiza J12 1936 року з елегантним дизайном, створеним Яковом Савчиком, є справжнім раритетом автомобільної історії, готовим завоювати увагу колекціонерів та поціновувачів класичних автомобілів на аукціоні Gooding&Company.

Скріншот із сайту goodingco.com

Скріншот із сайту goodingco.com

Скріншот із сайту goodingco.com

Скріншот із сайту goodingco.com

Скріншот із сайту goodingco.com

Читайте також:

Подорожчання бензину на заправках: ось за якими цінами тепер доведеться заправлятися

Чи можуть забрати машину на потреби армії: адвокат роз'яснив, як це відбувається

Тримайтеся від них подалі: які машини не потрібно купувати на вторинному ринку