Найближчим часом цінники на автозаправках можуть знову здивувати українців. Щоправда, торкнеться це бензину та дизельного палива.

Подорожчання планується до такого рівня: бензин – по 58 гривень за літр, а дизель – по 53 гривні.

Про це розповів екс-голова компанії "Оператор ГТС України" Сергій Макогон, повідомляє Оглядач.

З його слів, подорожчання відбудеться обов'язково. Пов'язано це з тим, що необхідність заповнення бюджету нікуди не поділася. Крім того, необхідно скорочувати відтік валюти.

"Зараз бензин/дизель/LPG - це 100% імпорт. Чому не надати можливість людям та бізнесам, які мають ГБО на метані, заправлятися метаном, який коштує 25 грн на АГНКС і не потребує валюти, тому що видобувається в Україні", - зазначив він.

Макогон додав, що "для цього Кабінет Міністрів України має просто зобов'язати "Нафтогаз" (через політику власності як власник) відкрити державну мережу АГНКС".

Популярні новини зараз

Прийде позичати у знайомих: скільки тепер доведеться заплатити за ухилення від мобілізації

"Росію повністю затопить": відома провісниця розповіла, коли в Україні настане світ

Тепер уже не лише повістки: українцям розповіли, чого чекати від ТЦК

Так роблять в дорогих ресторанах: як приготувати соковиту курячу грудку. Рецепт

Показати ще

Тим часом директор Консалтингової групи "А-95" Сергій Куюн раніше заявляв, що ціни на бензин і дизельне паливо будуть знижуватися протягом квітня 2023 року, а найближчими тижнями пальне подешевшає ще на 1 гривню.

Експерт вважає, що сезонні фактори, традиційні для весни, суттєвого впливу на вартість палива не вплинуть, оскільки ринок готовий до зростання споживання та підвищенням цін реагувати не буде.

Великі запаси бензину та дизпалива, а також низькі ціни на нафту створюють потенціал для подальшого здешевлення.

Щоправда, Куюн зазначив, що потепління та початок посівної не призведе до різкого зростання попиту. Споживчий попит має значення, коли паливо розкуповується та витрачається різко.

"А коли ми сидимо на запасах, яких не було навіть до війни ще, нехай цей попит зростає, нам є чим його перекривати", - сказав він.

Експерт додав, що Україна має потенціал зростання поставок, проте через падіння промисловості, зменшення кількості транспорту та зниження рівня життя українців різкого зростання попиту на пальне очікувати не варто.

Читайте також:

Комусь пощастило: у покинутому гаражі знайшли раритетний Ferrari, який припадав пилом 40 років.

Можна залишитися без грошей: кому потрібно звернутися до Пенсійного фонду.

У Повітряних силах розповіли про небезпеку російських бомб, що планують: далеко залітають.